itü öğrenci işleri
İTÜ makina fakültesi öğrenci işleri
İTÜ makina fakültesi ana sayfa girişi için tıklayınız
Makina Fakültesi bugünkü adını 1944 yılında almıştır. 1933 yılında yeni üniversite reformu ile, "İstanbul Darülfünunu" nun İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı Elektrik ve Makina Enstitüsü kaldırılmış ve Yüksek Mühendis Okulu'nda Elektrik-Mekanik Bölümü açılarak Makina-Elektrik Mühendisliği eğitimi başlamıştır. 1944 yılında yeni bir kanunla, Yüksek Mühendis Okulu "İstanbul Teknik Üniversitesi" adını almış ve Makina Bölümü de bağımsız Makina Fakültesi haline gelmiştir.
İTÜ Mimarlık Fakültesi Nerede?
İTÜ Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız
İTÜ Mimarlık Bölümü, 1944 yılına uzanan bir eğitim geleneğini günümüz mimarlık mesleğinin olanakları bağlamında çağdaş eğitim ortamına taşıyan, toplumsal farkındalık, çevresel duyarlılık ve etik sorumluluk sahibi mimarların yetiştirildiği bir kurumdur. İTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun olan mimarın formasyonu, mimarlığa dair bilimsel gerçekleri sanatsal duyarlılık ve toplumsal farkındalık süzgecinden geçirebilen çok yönlü bir kişilik tanımı ile örtüşür. Uluslararası düzeyde bir eğitim stratejisini benimseyen Mimarlık Bölümü’nde hedef, her ortamda bilgiye ulaşma yollarını keşfedebilen, esnek düşünebilen, sorgulayan, ilişki kurabilen, bilgiyi dönüştürebilen, öğrenmeyi öğrenen yetkin mimarlar yetiştirmektir.
İTÜ 2015-2016 Taban Puan Sıralaması
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Üniversitesinin 2015 2016 Yılı taban puanları ve kontenjanları .
Aşağıda yer alan puanlar İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Üniversitesi en son yeni taban puanlardır. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Üniversitesinde yer alan bölümleri de görebilirsiniz. 2016 YGS LYS Sınavlarına girecek olanlar aşağıdaki puanları kullanacaklardır. ÖSYM tarafından yayınlanmış olan bu bilgiler son yapılan yerleştirmeler ışığında oluşturulmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Üniversitesi 4 yıllık bölümler ile 2 yıllık bölümler meslek yüksekokulları Lisans ve önlisans bölümleri puanları güncel olarak ogrencigirisi.net'te.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Üniversitesi Taban Puanları 2015 2016
4 Yıllık Bölümler Lisans programları
İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği (İngilizce) MF-4 41 41 479,84930 510,59136
İTÜ/MAIL
İTÜ Webmail girişi için tıklayınız
Yenilenen Webmail ile e-postalarınıza her yerden hızlı ve güvenli bir biçimde ulaşabilirsiniz.
Webmail arayüzünde yapılan güncelleme ile birlikte yeni sürümü kullanabilirsiniz .
Webmail kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Webmail Dokümanları'ndan yararlanabilirsiniz .
İTÜ Webmail, Horde 5 altyapısını kullanmaktadır
İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
https://webmail.itu.edu.tr/login.php
İTÜ Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız
İTÜ yurt bilgileri tıkla öğren
İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu 2015-2016 öğretim yılı ön kayıtları başlamıştır. Başvurularınızı aşağıdaki linki tıklayıp indirebileceğiniz pdf formatındaki formu doldurarak bilgi@defav.com adresimize ya da 0 216 348 81 06 nolu faksımıza göndererek tarafımıza ulaştırabilirsiniz. Ayrıca ana sayfada sağ köşede bulunan butonu tıklayarak online olarak ön başvuru formunu doldurabilirsiniz. Yurttaki yerinizin kesinleştirilebilmesi için ödemenizi yaparak dekontunuzu tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir.
Yurt ön başvuru formu için tıklayınız.
http://www.defav.com/index.php?option=com_content&task=view&id=176&Itemid=129
İTÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ
Öğrenci Dekanı Üniversite Yönetim Kurulu ve Üniversite Senatosu'nda yer alır ve görev alanıyla ilgili konularda bilgi verir. Gerektiğinde bu konularda öneriler,taslaklar, yönetmelikler ve yönergeler hazırlar.
Öğrenci Dekanı Rektör ve Öğrenci işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı ile sıkı işbirliği içinde çalışarak öğrencilerin akademik ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak yeni projeler üretir.
Öğrencilerin üniversite yaşamına ilişkin akademik ve sosyal sorunlarını dinler, ilgili idari ve akademik birimlerle işbirliği içinde sorunlara çözüm arar.
Öğrencileri doğrudan ilgilendiren bireysel ve genel sorunları çözmek amacıyla akademik ve idari birimler arasında koordinasyonu sağlamakta yardımcı olur.
Öğrencilerin kampüs yaşamına ilişkin akademik, sosyal ve idari başvurularını değerlendirir ve yönlendirir.