2016 PYBS giriş belgesi yayımlandı mı (2016 PYBS)
2016 PYBS adaylarının sınav yeri, sınav salonu ve sınava giriş belgesi MEB'in internet sitesinden açıklanacak.. 2016 Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) sınav yerleri ve sınava giriş belgeleri MEB’in www.meb.gov.tr internet sitesinde yayınlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2016 Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru Kılavuzu'na göre, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin gireceği sınav giriş belgeleri, MEB'in internet sitesinden yayımlanacak. Sınav 28 Mayıs 2016'da düzenlenecek, sonuçları ise Temmuz'da duyurulacak.
PYBS SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
2016 Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) giriş yerleri MEB'in internet sitesinden yayınlanacak..
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2016-PYBS Başvuru Kılavuzu'na göre, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf Mart tarihleri arasında yapılmıştı.
2016 PYBS 28 MAYIS 2016 Cumartesi günü yapılacak. 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Ortaokul 5.sınıf, 6.sınıf ve 7.sınıflar ile Lise 9.sınıf, 10.sınıf ve 11.sınıflar PYBS'ye(Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) girecekler. Ortaokul 8.sınıflar ise PYBS için TEOG puanları için başvuru yapabilecekler bunun için 28 Mayıs tarihinde sınava girmeyecekler. Fakat PYBS için başvuru yapmak zorundalar.Sonuçları ise 1 Temmuz'da duyurulacak.
2016-PYBS'nin başvuru işlemleri e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildi.
Başvuru yapacak öğrencilerin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim ortaokulu ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamayacak. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler ise sınava başvuramayacak.
Parasız yatılılığı tercih edecek öğrencilerin, ortaokulların 8. sınıfında, ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görmeleri gerekiyor. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler için tercih edeceği pansiyonlu okullarda aynı sınıf seviyesinde öğrenim gördüğü meslek dalının bulunması şartı aranıyor.
Bursluluğu tercih edecek öğrencilerin ise ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında, ortaöğretim okullarının hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görmeleri ve maddi imkanlardan yoksun bulunması gerekiyor.
PYBS sonuçları Temmuz'da, www. meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr adreslerinden açıklanacak. 8, 9, 10 ve 11. sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri Temmuz - Ağustos tarihlerinde alınacak. Yerleştirme sonuçları ise Ağustos'tan itibaren internetten ilan edilecek.
Öğrenciler sınav kılavuzuna www.meb.gov.tr ve www.oges.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilecek.
PYBS bursu nedir?
Devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir burs çeşididir. Süresi 18 yaşına kadar olup, 5. Sınıftan 11. Sınıf dahil olmak üzere bu sınıf aralığındaki kişiler bursu alabilmektedir. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir. Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır. Devlet parasız yatılılık bursu 6,7 ve 8 sınıflara TEOG sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre verilmektedir. Ancak 5. Ve 9,10,11’nci sınıflara giden öğrenciler, sadece bu bursa özel yapılan sınava girmek zorundadır.
Devlet parasız yatılılık bursu sınavı yılda bir kez sınıflara göre yapılmaktadır. Sorular genel değil, o yılın soruları olup, öğrencilerin bilgileri taze iken sınav yapılır. Sınavın kazanılması kolaydır. Çünkü devlet parasız yatılılık bursuna çok ciddi rakamlarda kişiye verilmektedir. Ancak sınavlar düşündürücü ve yoruma dayalıdır. Sınavda ne kadar başarılı olunursa, DPY bursunu almakta o kadar kolaydır. DPY bursunun sonuçları ise sınavdan 1 – 2 ay sonra açıklanır ve kazanıp, kazanamadığınızda buralarda belli olur. Kazanan kişiler gerekli bilgileri okulları aracılığıyla gönderir ve bursunu almaya başlar. Kazanamayan kişiler ise seneye eğer ki şartları uyuyorsa tekrar girebilir.
Devlet Parasız Yatılılık Bursu Nedir Şartları Nelerdir , PYBS bursu nasıl alınır, Devlet Parasız Yatılı Bursu Kaçıncı Sınıflara Verilir
Konular
- Kırıkkale Üniversitesi YDYO Öğrenci Bilgi Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Hazırlık Birimi Öğrenci Bilgi Sistemi
- Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Kayıt Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Elemanı Kayıt Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Otomasyon Girişi
- Kırıkkale Üniversitesi Şifremi Unuttum - Parolamı unuttum - Parolamı yenile
- KKU Öğrenci-Akademik Bilgi Sistemi Giriş
- KKU Öğrenci Bilgi Sistemi (Eski) Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Ders Kaydı Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Kayıt Yenileme Yeni Otomasyon Sistemi Giriş
- KKU Akademik Bilgi Sistemi (Eski) Giriş
- KKU Akademik Personel Ders Kayıt İşlemleri Yeni Otomasyon Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Enstitü Otomasyonu (Yeni) Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Enstitü Bilgi Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Bilgi Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane Bilgi Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri Portalı Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Online Bilgi Sistemi Giriş
- Kırıkkale Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Akademik Girişi
- Kırıkkale Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Üye Girişi
- Kırıkkale Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Yeni Üye Kaydı Giriş
- KKU Akademik Personel Web Sayfaları Giriş
- PAÜ Pusula Bilgi Sistemi Giriş
- Öğrenci Girişi Paü
- Selçuk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
- ÖSYM Öğrenci Giriş
- ÖSYM Giriş Aday İşlemleri Sistemi
- ÖSYM Giriş Belgesi Nasıl Alınır?
- ÖSYM Giriş Şifremi Unuttum! Nasıl Öğrenebilirim?