Yeditepe Üniversitesi OBS Giriş
Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Girişi için tıklayın
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNE NASIL ULAŞIRSINIZ?
Santral:
(0216) 578 00 00 (pbx)
Fax: (0216) 578 02 99
e-mail: info@yeditepe.edu.tr
Adres:
İnönü Mah. Kayışdağı Cad.
26 Ağustos Yerleşimi
34755 Ataşehir - İstanbul
Yeditepe Üniversitesi Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız
Yeditepe Hakkında
İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi; Türkiye’de birçok alanda öncü, seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile Atatürkçü düşüncelerin ışığında çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversitemiz, çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim yapıyor.
Yeditepe Üniversitesi akademik faaliyetlerini Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ticari Bilimler olmak üzere 13 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu’nda toplam 71 programda lisans ve 4 ön lisans programı ile eğitim veriyor. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesindeki 91 yüksek lisans ve 44 doktora programında lisansüstü düzeyde eğitimlerini yürütüyor. Eğitim dili İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana 26 Ağustos Yerleşimi içerisinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri hayata hazırlıyor.
Yeditepe Üniversitesi; öğrencilerin eğitim, kültür, sanat, spor ve tüm ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda inşa edilmiş 26 Ağustos Yerleşiminde öğretim yapıyor. 26 Ağustos Yerleşimi; İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Kayışdağı’nın eteklerinde kendine özgü mimarisi ile 125 bin metrekarelik bir alanda, 223 bin metrekarelik kapalı alanda yer alıyor. Selçuklu Mimarisinden esinlenerek inşa edilen 26 Ağustos Yerleşiminde eğitim binaları, sosyal tesisleri ve açık alanlarının yanı sıra bu binaları çevreleyen toplam 3.270 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci oteli bulunuyor.
Sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan ve dünyanın en yeşil üniversitelerini belirleyen Green Metric’in 2017 ve 2018 değerlendirmelerinde Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer alan Üniversitemiz ayrıca bir ilki gerçekleştirerek, kampüs içerisinde kurduğu çatı üzeri güneş enerji sistemi ile kendi enerjisini üretebilen Türkiye’nin tek üniversitesidir. İstanbul’da gerçekleştirilen en büyük çatı uygulaması özelliğine sahip olan sistem, 1 MW kapasiteye sahip olup, santralde 3850 adet Axitec paneli ile Huawei interverter kullanıldı. Aynı zamanda Şile’de üniversiteye ait alanda 350 KW’lık bir rüzgâr enerjisi yatırımının da çalışmaları başladı. Güneş enerjisi panelleri 10 MW’a tamamlanmak üzere çalışmalar devam ediyor.
Kampüsümüzdeki binaların içine, yüksekliği 22 metreye ulaşan büyük kapılardan giriliyor. Üniversitemiz bol ışıklı avluları ile tipik Selçuklu Mimarisinden günümüze aktarılan modern mimari özellikleri taşıyor. Hem Selçuklu Mimarisini hem de modern mimariyi bir arada barındıran binaların dış yüzü, Anadolu’dan getirtilen doğal taşlarla kaplanmıştır. Yazın serin kışın sıcak tutması açısından bina cephelerinde ünye taşı, ısı paneli olarak da poliüretanlar kullanılmıştır.
Yeditepe Üniversitesi Öğrenci İşleri Girişi için Tıklayınız
Konular
- Kırıkkale Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Üye Girişi
- Kırıkkale Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Yeni Üye Kaydı Giriş
- KKU Akademik Personel Web Sayfaları Giriş
- PAÜ Pusula Bilgi Sistemi Giriş
- Öğrenci Girişi Paü
- Selçuk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
- ÖSYM Öğrenci Giriş
- ÖSYM Giriş Aday İşlemleri Sistemi
- ÖSYM Giriş Belgesi Nasıl Alınır?
- ÖSYM Giriş Şifremi Unuttum! Nasıl Öğrenebilirim?
- ÖSYM Giriş Sonuçları Tıkla Öğren
- ÖSYM Giriş Puanı Öğrenmek için Tıklayın!
- ÖSYM Giriş Kartlı Ödeme Sistemi Giriş
- ÖSYM Giriş Yerleri Sorgulamak için Tıkla
- ÖSYM Giriş YGS Sonuçları Öğrenme
- ÖSYM Üniversite Giriş Puanları 2017
- ÖSYM Diploma Puanı Girişi
- ÖSYM Görevli İşlemleri Girişi
- ÖSYM Giriş LYS Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak?
- ÖSYM LYS Giriş Şartları Nelerdir?
- ÖSYM Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi Giriş
- ÖSYM Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi Giriş
- ÖSYM Giriş Yerleri 2017 KPSS Tıkla Öğren!
- E Okul Öğrenci Diploma Not Öğrenme Girişi
- AÖL (Açık Öğretim Lisesi) Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- AÖL Online Sınav Giriş Ekranı
- AÖL Öğrencileri Bu Yıl YKS 'ye Başvuru Yapabilir mi?
- 2022 AÖL Sınavları Nasıl Uygulanacak?
- E-Sınav Nedir? Nasıl Uygulanır?
- 2024 Açık Öğretim Lise Sınavları Nasıl Yapılacak?